לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קיצוץ שערות באף בחול המועד

שאלה:

האם מותר לקצץ שערות אף בחול המועד אשר גורמות לגירויים הותעטשויות רבות?

תשובה:

אפשר להוריד.

מקורות:

השו"ע (תקמו,ה) כתב: עושה אשה כל תכשיטיה במועד וכו', ומעברת שער מבית השחי ומבית הערוה, בין ביד בין בכלי, ומעברת סכין על פדחתה. ע"כ. וראה במשנה ברורה (שם,טז) דדוקא בשער הראש גזרו. וע"ע בפמ"ג (א"א ח-ט) דדבר שהוא לנוי וקישוט הגוף, מותר בחוה"מ. וכן כתב גם בשמירת שבת כהלכתה (מהדו"ק פרק סו הע' קט), ע"ש. וכן העלה גם בספר חול המועד כהלכתו (פ"ג ס"ה הע' יג, ע"ש). הלכה זו גם לגבר בנוגע להסרת שיער שפשוט מפריע לו כפי שזהכרת ואינו קשור לנושא התספורת.