ניכוי הוצאות קניית רכב ממעשר כספים

שאלה:

קניתי רכב בסכום גדול, ואני מרוויח כסף ע"י הסעות יומיות. האם אני צריך לתת מזה מעשרות, או שמותר לי לחכות עד שאני אכסה את העלות של קניית הרכב?

תשובה:

השאלה היא עד כמה הרכב מיועד דוקא לעבודה. ככל שהרכב מיועד דוקא לעבודה, או שלולי העבודה היית קונה רכב קטן וזול יותר, אתה יכול לנכות הוצאה זו מחישוב המעשר, אבל לא לפי שווי הרכב שזו קרן קיימת, אלא לפי שווי הפחת ושאר ההוצאות, כלומר, נניח נעשה חישוב שנתי: אם הרכב נקנה ב70,000 ש"ח, וכעבור שנה הוא שווה רק 60,000 ש"ח, הרי שהוצאת עליו 10,000 ש"ח בשנה זו ואת זה ניתן לנכות ממעשרות. וכן שאר הוצאות.