להשתמש בקוד של אחרים עבור סדנא באינטרנט

שאלה:

שלום רב.
התגלגל לידי שם משתמש וסיסמא שמאפשר כניסה לצפיה בסדנא שנמכרת בתשלום, המשתמש המקורי לא יודע על כך, אך הוא לא יחסר מזה כלום.
האם אפשר לצפות בה לשימוש פרטי?, ואם כן מי הוא הרב שמתיר?
ומה יהיה הדין במקרה שהמשתמש המקורי יאשר לי את הצפיה בה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

האיסור להשתמש בקוד של אחר זה לא קשור לבעל הקוד אלא לבעל הסדנה. לא ניתן להשתמש בסדנה ללא תשלום. הצפייה עם קוד של אחרים הרי זה גזל מבעל הסדנה. ואם השימוש בקוד של אחרים מפריע לבעל הקוד [עובד יותר לאט או שמוקצב לו זמן], הרי זה גזל גם מול בעל הקוד.

אם בעל הקוד נותן רשות להשתמש, מסתבר שהקוד הוא פרטי ואסור לו להעביר לאדם נוסף, ולכן אסור לו להעביר לך.

בהצלחה.