כמה זמן לאחר האכילה עוד ניתן לברך ברכה אחרונה?

שאלה:

שלום רב.
אם אכלתי כזית מזונות ועוד כמה דברים שברכתם שהכל, והלכתי לישון שנת קבע הרבה יותר מ-72 דק' במקום אחר שהוא לא מקום הסעודה אבל אני עדיין מרגיש שבע. האם מותר לי עדיין לברך מעין שלוש וברכה אחרונה?

תשובה:

שלום וברכה

לאחר אכילה מרובה שמרגישים שובע גם אחרי כמה שעות, ניתן לברך ברכה אחרונה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קפד סעי' ה וביאור הלכה שם ד"ה אם, ושער הציון שם ס"ק יט, וקצות השלחן סי' ס ס"ק כ.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה קורה אם אכל סעודה משביעה למשך כמה שעות וברך ברכהמ"ז ולאחר חצי שעה אכל שוב סעודה קטנה. (שכיח בס"ג בחורף ובעיו"ט) לאחר שעה עדיין הינו שבע מסעודה קודמת אך עבר שיעור עיכול מסעודה אחרונה איך יחשבו זאת?

  2. כיון שהשביעה שלו היא מאכילה שכבר בירך עליה לא ישתנה השיעור עיכול של האכילה המועטת מן הסתם, שאלה דומה אבל שונה יש בביאור הלכה בסי' קפד לגבי עצם חיוב הברכה באופן שהשביעה נובעת משילוב ארוחה שכבר בירך עליה, האם היא מדאורייתא או מדרבנן ראה שם.