ויתור בכשרות מחמת כיבוד אב

שאלה:

שלום,
אני שומרת כבר המון שנים שבת כשרות וכו ב״ה
אבא שלי אינו שומר כשרות בביתו, ומבחינתו להגיע אליו ולא לאכול כלום זה פגיעה בו (בשנים האחרונות לא היינו בקשר טוב ולכן השאלה הזו לא עלתה)
מה ההלכה במקרים אילו ?
תודה על זמנכם

תשובה:

שלום וברכה

אכן שאלה כואבת, אבל ראשית הכלל: אין מצב לאכול משהו לא כשר כדי שהאב לא יצטער, לא קיים היתר כזה, גם אבא חייב בשמירת מצוות ומצות כיבוד אב ואם נדחית מפני קיום מצוות ה'. אלא מה שצריך להיות חכמים ולדעת מה מותר וניתן לאכול בביתו בלי בעיות כשרות. למשל, אריזות סגורות של עודיות וממתקים שיש להם כשרות טובה, אפשר לאכול. פירות וירקות ניתן להפריש מעשרות ולאכול. ניתן להביא איתך אוכל "כדי שלא להטריח אותו" ו"כדי לפנק אותו", ולאכול יחד מהאוכל שלך. הרבה דברים ניתן לעשות, אבל לא לוותר על עקרונות הכשרות.

עשי רק טוב, ושיהיו לכם חיים טובים ומאושרים, וחג שמח.