השבת כספי ביטוח

שאלה:

בעקבות דיווח לא מדויק קיבלתי מחברת ביטוח כסף על נזק למכונית שלא הגיע לי. בינתיים חברת הביטוח נמכרה לבעלים חדשים. כיצד משיבים את הכסף? בנוסף, אם אני לא זוכר איזו חברת ביטוח זו היתה, כיצד אפשר לתקן את הדבר?

תשובה:

שלום וברכה,

דיווח לא נכון במטרה להוציא כספים מחברת ביטוח נחשב לגזל, ולכן עליך להשיב את הגזל. לא קשה להשיג את הנגזל במקרים כאלו. אתה יכול לראות בחשבון בנק מי הכניס לך איזו חברה הכניסה לך את הכסף, ולפנות לחברה ולברר מי היו בעליה באותה תקופה, ולהחזיר לחברה.

הפתרון של חז"ל שיכול לעשות צורכי רבים כשלא יודע מיהו הנגזל, נאמר שלא ניתן לברר, אבל במקרה הנ"ל שניתן לברר חל חובת בירור והשבה.

בהצלחה.