ברכה על לחם מתוק לחולה קורונה

שאלה:

מה מברך חולה קורונה שאין לו טעם על לחם מתוק ? האם הולכים אחר הלחם אי האדם ?

תשובה:

שלום וברכה

בלי להכנס כרגע לשאלה מה מברכים על לחם מתוק, בהנחה שהלחם הזה הוא מזונות, זו הגדרה בעצם הלחם, זה לא משנה אם אותו אדם בעל חוש טעם או לא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הכל תלוי ברמת המתיקות: למנהג בני אשכנז גם חלה מתוקה ממש ברכתה המוציא, כיון שרוב הנוזלים בה הם מים, ולמנהג הספרדים חלה מתוקה ממש ברכתה מזונות, וחלה "חצי מתוק" אף שיש בה מתיקות זה לא עיקר טעמה וברכתה המוציא.

  2. לקבוע שחלה "חצי מתוק" ברכתה המוציא זה לא חד משמעי.
    בני ספרד אם מרגישים מתיקות יותר מחלה "רגילה" באופן שודאי יבדילו בין חלה רגילה לזו שהרב קורא לה חצי מתוקה חושבני שמברכים מזונות

  3. אני משוכנע שלו, מה שמרגישים יותר טעים עוד לא הופך את זה למתוק, ההגדרה הכללית של מתוק שדבר מתוק לא נאכל לשובע אלא לקינוח, על חלה מתוקה כבר זה חידוש, אבל כך נהגו, אבל לומר שכל דבר שטיפה יותר טעים ואינו בטעם של חציר כבר יהיה דין של מיני מתיקה נראה לי לא נכון.