תולעים בירק מיובש / בישול אחרי אפייה חלקית בשבת

שאלה:

כידוע חלק מעלי הירק והתבלינים עוברים תהליך יבוש בתנור בחום של כ – 60 מעלות או יותר.השאלות הן 1) לגבי הלכות תולעים האם זה מועיל לגבי עלי ירק שמוחזקים בנגיעות כמו יבוש בחמה י"ב חודש.
2) לגבי בישול בשבת, כידוע לעניין בישול נחשב חום שהיד סולדת בו כ – 45 מעלות, האם מזיגת מים חמים מכלי ראשון על עלי תה או הל (קפה עם הל) שעברו תהליך יבוש בתנור כנ"ל נחשב בישול בשבת.כמובן השאלה היא לא לגבי המחמירים בקלי בישול אלא מעיקר הדין מותר או אסור. מקורות בבקשה.
בברכת מועדים לשמחה.

תשובה:

שלום וברכה

1. שאלתי בזמנו שאלה דומה את הרב משה ויא המומחה לענינים אלו ואמר שאפילו בחום גבוה אין להקל [המדובר היה במאפה שעליו שומשום שאחר כך נמצאו באריזה תולעים].

2. יש לאסור משתי סיבות: א. בישול אחרי אפייה. ב. ככל שלא היה בישול גמור, יש ודאי בישול אחר בישול, ולכן גם אם נעשית אפייה חלקית והחום עכשיו לא יותר גבוה אבל הוא ודאי מוסיף בישול, שהרי לא היה מבושל לגמרי… זה ברור ופשוט.

חג שמח.