עשיית מלאכה לפני הבדלה

שאלה:

שלום,
בצאת השבת עוד לפני שעשיתי הבדלה דיברתי עם שכנתי לבניין מחוץ לדלת ביתי והדלקתי את האור בחדר המדרגות בזמן שיחתי עם השכנה כיוון שהאור כבה, דעתי היתה מוסחת וראשי לא היה במקום כמו שאומרים.
רק לאחר כשעה לערך פתאום נזכרתי וקלטתי שבעצם הדלקתי את האור בחדר המדרגות עוד לפני שעשיתי הבדלה וחיללתי בכך שבת.
כיצד עליי לנהוג עכשיו ? אני מרגישה נורא. תודה

תשובה:

לא מדוייק לומר שזה "חילול שבת" שהרי השבת כבר יצאה, אלא זה איסור דרבנן של עשיית מלאכה לפני הבדלה, דבר חמור לכשלעצמו, אבל כשחוזרים בתשובה טוב לדעת את ההגדרה המדוייקת.

להבא תזהרי יותר, חג שמח.