מתי התחילו להתחדש חידושי תורה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

חשבתי לחדש שלמעשה מתקופת הגאונים התחילו להתחדש חידושי תורה ולא לפני זה כי מתקופת הגאונים התחיל להתרחב ארון הספרים היהודי ובתקופת הגאונים נכתבו ספרי ההלכה הראשונים

מה אתם אומרים?

תשובה:

בודאי שגם קודם לכן היו חידושי תורה, ידוע המעשה ברבי יוחנן שבכה על ריש לקיש, ואמר כשהיה ריש לקיש חי היה מקשה על כל הלכה שלי 24 קושיות ועכשיו אתם מביאים לי 24 ראיות, כלומר התורה גם אז היתה כמובן עשירה ופעילה וגואשת…