כתיבת עבודות בחול המועד

שאלה:

שלום כבוד הרב האם מותר לי לעשות משימות בלימודי החול בזמן חול המועד שאני צריך להגיש ישר לאחר חול המועד (מקצועות כמו אנגלית,חשבון היסטוריה)
אשמח לתשובה תודה

תשובה:

אסור לכתוב בחול המועד אלא אם כן מדובר בדבר האבד, כלומר שלא ניתן אחרי החג ובגלל ההמנעות הזו הקורס יפסל ותצטרך קורס נוסף בתשלום וכדומה.

חג שמח.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות חול המועד סימן תקמה, סעיף א': אסור לכתוב בחול המועד; ואפילו להגיה אות אחת בספר, אסור. הגה: ולצורך רבים  יש אוסרים כל שאינו לצורך המועד (ת"ה סימן פ"ה), ויש מתירין (כל בו וב"י). ונהגו להקל בכתב שלנו שאינו מעשה אומן. ולענין דבר האבד שמותר כן כתב בסעיף ו: אין כותבין שטרי חוב במועד; ואם אינו מאמינו מלוה ללוה ( והלוה צריך למעות), או שאין לו לסופר מה יאכל, הרי זה יכתוב: הגה: ומותר לכתוב שטר מכירה במועד (תוספות); אבל אין לכתוב שטר אריסות וקבלנות שקבל קודם המועד. (ר' ירוחם). סעיף ז] כל הדברים שמותר לכתוב, אפילו בלא שינוי מותר; וכל מה שאסור לכתוב, אפי' ע"י שינוי אסור. הגה: ובלוחות של שעוה מותר לכתוב, לפי שאינו כתב המתקיים (ב"י בשם א"ח).