כח עזר בבית החולים – שבת

שאלה:

אני עובדת בבית החולים כוח עזר במחלקה אורתופדיה ושומרת שבת אני לא נוסעת בשבת הולכת ברגיל בסוף משמרת חוזרת ברגיל. ואני לא כותבת לא נוגעת במחשב. בתוך משמרת שאני נמצאת החולים מבקשים ממני להדליק אור ולכבות או המיטות חשמליות לעלות או להוריד אני עושה השאלה שלי מותר לי לעשות?

תשובה:

לכתחילה יש לבקש מגוי שיעשה את זה, חשוב מאוד ואני בטוח שיש גם כח עוזר גוי. כשאין גוי, כאשר מדובר בחולה שיש בו סכנה והדבר מפריע לו, מותר לעשות בשינוי, עם גב היד וכדומה. אבל סתם חולה שאין בו סכנה, אין לעשות עבורו מלאכות בשבת.

תבקשי הנחיות מפורטות מרב בית החולים, זה גם יתן לך את הגיבוי הטוב והנכון לעשות רצון ה' בלי שיכעסו עלייך!

חג שמח.