הסתכלות – תמונת אשה

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול בנוגע לשמירת העניים מתמונותמסכים וכד'.
ראיתי במספר אתרי קירוב וכד' שלא מקפידים מספיק על כך שבקליפים סרטוניםתמונות שלהם שהנשים יהיו צנועות כהלכה, הערתי לאחד האתרים על מספר מקומות באתר שהיו נשים לא צנועות והוא אמר שבחלקם זה היה טעות והם יטפלו בזה ואמר לי דבר נוסף שבאופן כללי אין איסור של מראות אסורות בתמונות וכד' אלא רק דבר שמעורר את היצר…. (מי שאמר את זה הוא רב ידוע מ"ערכים"..)
רציתי לדעת מה דעתכם על העניין הזה.. לי זה נשמע קצת מוזר..
אבל מצב שני אני רואה שבהרבה מאוד אתרים חרדים לא מקפידים מספיק על הנושא הזה ואני קצת מבולבל אז אשמח מאוד לתשובה.

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת שלמת יוסף לגאון הרוגאצ'ובי סי' כב אכן כתב שבתמונה אסורה רק כאשר הוא מכירה, אבל זה אכן רק כאשר ברור שאין הרהור, אבל אינני יודע מנין לאותו רב כי כך הוא… אני בטוח שבאתרים אלו הנשים נראות במיטבן וכו' ובודאי יש חשש הרהור, ואין כל מקום להתיר כזה דבר באתרים שמתנהלים על פי הלכה.

חג שמח.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. יש להעיר שבאתרי קירוב התכנים מיועדים למתקרבים ולא לציבור החרדי, ולכן התכנים האלה מכילים נשים ומן הסתם הנשים נראות במיטבן (ומדוע לא).

    זוהי בסך הכל אלטרנטיבה לציבור החילוני, שיש לו אתרים לרוב, והם מכילים נשים לא צנועות בעליל, אם לא גרוע מזה, ועבורם יש אלטרנטיבה צנועה באתרי הקירוב.

    וכמדומני שכל תמונות הנשים באתרי הקירוב, או תכני וידאו שיש בהם נשים, מיועדות *לציבור הנשים בלבד*, וגבר שהולך וצופה בתכנים המיועדים לנשים, ומהרהר, אין לו להלין כי אם על עצמו.

  2. ראיתי התשובה בשלמת יוסף ולא היה נראה לי שמשמע משם שאפשר לראות תמונת אישה שלא הכי צנוע
    כי אמר בקצרה ממש שבעניין הסתכלות ב"צורה בדויה" אין חשש כי זה רק תמונה…
    מה הכוונה צורה בדויה? האם לא הכוונה לפסל אישה/תמונה של צורת אישה ללא תווי פנים וכד' של אישה שלא צנוע?