ניקוי כתם נקודתי בחול המועד

שאלה:

האם מותר לכבס כתם של זיעה?

תשובה:

מועדים לשמחה,

מותר לנקות את הכתם בחול המועד, ולא לכבס את כל הבגד (אלא אם כן זה הבגד היחיד שלו שאז מותר). כך פסק הגאון ר’ משה פינשטיין זצ”ל בספר הזכרון מבקשי תורה בענייני יוט וחול המועד ח”ב סי’ קד. ויש שהחמירו בזה ראה חול המועד כהלכתו בשם הבאר משה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הרב פיינשטיין התיר לנקות כתם בבגד ואמר שאין בזה הגזירה של איסור כיבוס, מי התיר מלאכת מלבן בחול המועד אם יש לו בגד אחר והוא לא צריך את הבגד הזה?