הכנסת התקן תוך רחמי – מטמא?

שאלה:

שלום, אני מעוניינת להתקין מונה ליזה (עפ"י הנחיית הרב שלנו), קראתי שזה מטאמה וברצוני לדעת לכמה זמן זה מטמא אותי, ומתי עושים הפסק טהרה? וכן מהו ההתקן הזה "מונה ליזה" ? תודה רבה ומועדים לשמחה.

תשובה:

שלום רב.

הכנסת התקן תוך רחמי מטמאת את האשה אפילו לא ראתה דם, וכלשון חז”ל “אי אפשר לפתיחת הקבר בלא דם”. כלומר, עצם הכנסת ההתקן לתוך הרחם גורמת לפתיחת פי הרחם, ופתיחה זו מטמאת את האשה. כל הדינים נוהגים במקרה זה, המתנת חמישה ימים וכן ההרחקות.

התקן מונה ליזה למיטב ידיעתי הוא התקן ללא הורמונים אלא הנחושת שבו מונעת הריון, אבל התייעצות על התקן כזה או אחר יש לעשות עם רופאת נשים, זה לא ענין שקשור לרב.

מועדים לשמחה.

מקורות:

ראה ס’ משמרת הטהרה חלק א עמוד מג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    לא הבנתי הרי הפתיחה היא מועטת ובזה לא אומרים אין פתיחת הקבר בלא דם, כך נדמה לי באגרות משה, ולא עוד אלא אין פתיחה מבחוץ של הרחם ללא כאב- חזק שצריך לתת חומר מרדים, ובהתקן אין פתיחה מבחוץ, אלא הפתיחה היא טבעית שתמיד פתוח קצת , ודרך זה מכניס.

  2. עד 2 מ"מ נהגו לומר כדבריך שאין פתיחה נוספת, אבל בדרך כלל בהתקן זה יותר גדול, כמו כן עצם ההצמדה לרחם כ=גורמת בדרך כלל להתפרקות של חלק מהרירית. וזה דם וסת.