בת זוג שלי לא יהודיה ורוצה להתגייר

שאלה:

שבוע טוב
יש לי בת זוג שהיא לא יהודיה
ואני חושב להתחתן איתה
בנתיים אני לא יכול כי היא צריכה להתגיייר
והיא לא יכולה להתגייר עד שתקבל אישור ממשרד הפנים שהיא תושבת ארעי
ואז היא יכולה ללכת ללמוד בכדי להתגייר
בנתיים אנחנו בתהליך עם משרד הפנים ומקוה שהכל יסתדר בקרוב מאוד
ככה היא תוכל ללכת ללמוד את היהדות ולהתגייר
כרגע היא גרה אצלי כי אין לה לאן ללכת כי לא מכירה אף אחד בארץ
לכן היא גרה אצלי
אני יודע שהיא רוצה להתגייר גם אני רוצה שהיא תתגייר
לכן בבקשה תסבירו לי
מה עלי לעשות במצב הזה
האמת שאני אוהב אותה והיא אותי ומעוניינים להמשיך לחיות ביחד
ובכדי שנמשיך לחיות ביחד אני רוצה שהיא תתגייר ובשביל שהיא תתגייר היא צריכה לקבל אישור ממשרד הפנים שהיא יכולה להישאר בארץ
מקוה לשמוע מכם
תודה וכל טוב

תשובה:

מועדים לשמחה,

התשובה שתשמע מאיתנו לא בהכרח כל כך תערב לאוזנך אבל בעיני היא האפשרות היחידה!

אין ברירה אלא לעזוב אותה, שהיא תמשיך בתהליך עד לסיום הגיור ואז תוכלו להתחתן. זה הליך לא ממש קצר, בסיטואציה שהיא נמצאת זה יקח לפחות שנה, אז בנתיים היא תמשיך לגור איתך? זה איסור גמור בכל יום שאתם גרים ביחד. אפילו אם אינכם מקיימים יחסי אישות, זה איסור גמור של יחוד עם גויה. וגם קשה להאמין שתוכל לשמור על עצמך ממנה משך זמן כה ממושך. לכן אם רצונך בחיים יהודיים אמיתיים, עליכם להיפרד לגמרי עד לאחר הגיור. לדאוג שהגיור יהיה כהלכה, ורק אז תוכלו להתחתן.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. מועדים לשמחה
    מה קורה אם לבת זוג שלי אין לה לאן ללכת וגם לא מכירה אף אחד בארץ בנוסף היא לא יכולה לעבוד בגלל שהיא לא בארץ עם אשרות שהייה בארץ
    ואנני יכול לזרוק אותה בחוץ
    כי אני הבנתי אותכם אבל במקרה הזה זה בעייתי כי אנני יכול לזרוק אותה מחוץ לבית שלי ואין לה איפה לגור
    כי 4ני ביקשתי ממנה להישאר בארץ עד שנקבל את אשרות השייה שלה שהיא יכולה להישאר בארץ
    אני יודע עכשיו שזו בעיה גדולה
    והבעיה היא שאנני יכול לזרוק אותה מהבית
    ואם אני הייתי עובד 4ני הייתי מזכיר לה דירה שתגור שם לבד זמנית עד שתתגייר
    מה עןשים

  2. הכל טוב ויפה
    מה קורה אם אני לא עובד והיא לא עובדת
    ואני או היא לא יכולים לעמוד בתשלום השכירות וההוצאות
    אם הייתי יכול ברצון הייתי הזכיר לה דירת חדר
    אבל בגלל המצב בארץ
    ובגלל התקציב שאין לי
    מה עושים

  3. אוכלים רק לחם ומים ובכסף שחוסכים על ידי כך שוכרים חדר… אסור לחיות יחד בבית אחד. אני נשמע קשוח, אבל חשוב שתבין זו הליכה קשיחה שאין בה מקום לויתורים..

  4. לא מבין. אתם מנסים לעזור לגויים? אם היא מוכנה להתחתן עם יהודי שמתנהג כך, ברור כשמש שהיא לא מעוניינת לקבל עול מצוות.
    מה כל השאלות הללו מסביב? אין לה איפה להיות, יש לה איפה, לשכור דירה, לא לשכור. השואל כותב בפירוש שהוא בכל מקרה מתכונן להתחתן איתה. למה בכלל נותנים איזו במה לאחד כזה?
    ואחר כך אני אשמע חרדים שדברים על הרבנות וכו'…
    (לא שאין בעיות של גיורים ברבנות, אבל הבעיות הן לא רק שם. תקראו את הספרים של הרב שמחה פרידמן על מה שקורה בבתי דינים מפורסמים).

  5. שלום לך כבוד הרב.
    אני גם בן אדם מאמין ושומר מסורת.
    יחד עם זה תודה לשם אני יודע בדיוק מה הבת זוג שלי רוצה
    ואני יודע בביטחה שהיא מאוד מעוניינת להתגייר.
    חבל מאוד שאתם לא פוגשים אותה פנים לפנים.
    כי אני יודע שהיא אישה אמיתית כנה נדיבה ואוחבת את הדת והתורה שלנו
    ורק לומר לך שהיא
    לומדת ועושה את רוב המצוות שלימדתי אותה ועושה אותה בקפידה ובאמונה למרות שהיא עוד לא התגיירה
    אבל בנתיים אני מלמד אותה את כל מה שאני יודע כגון.
    ברכת השחר
    ברכות על נטילת ידיים
    ברכות על פירות למינהם
    ברכות על ירקות למינהם
    בקיצור כל הברכות הידועות לי
    כולל ברכת המזון
    שמירת שבת
    שמירת כשרות
    בין בשר ובין חלבי
    ברוך השם אישה מאוד אסטתית ואישה שמאמינה באלוקים
    והיא מאוד רוצה להתגייר ככה תהיה לה אפשרות להמשיך ללמוד בכדי להתגייר
    בנוסף
    רציתי לשאול אותכם
    איפה מה שכתוב בתורה שזו מצווה לגייר בן אדם המעוניין להתגייר ולהיות יהודי אמיתי
    ולכן דעתי היא אני מודה לאלוקים שפגשתי אישה כזו ואני מאוד שמח שהיא מאוד מאוד מעוניינת להתגייר
    ובעזרת השם כשתעבור את תהליך הגיור אני אהיה עוד יותר שבע רצון
    כי עשיתי מצווה והבאתי עוד בן אדם שמאמין בבורא עולם
    מקווה שאתם מבינים את מה שכתבתי לכם
    אם אתם תהיו מוכנים לעזור לי לגייר את בת הזוג שלי אני אשמח מאוד .ואם אתם מנסים להרחיק אותי ממנה
    זה יהיה צעד לא נכון ולא נעים מצידכם
    כי חשבתי שאנשים כמוכם צריכים להביא ולקרב כמה שיות בני אדם להאמין בבורא עולם
    אתכם התודה
    והכבוד
    יוסף

  6. יוסף ידידי, אתה מערבב שני דברים, אני שמח מאוד לשמוע שהיא רצינית ורוצה לשמור מצוות, אם כך היא באמת ראויה לגיור, אני לא יוכל לסייע לך לקדם את זה כיון שאין לי קשר עם בתי הדין לגיור, תפנה לגורמים הרלוונטים. מה שאני כן יודע בביטחה, שאסור לכם כרגע לגור יחד, הנושא הזה הוא חד משמעי ולא מתפרש לשני פנים. בהצלחה רבה מאוד.

  7. תמיד יש דילמה כאן באתר מה מועיל גם לאחרים ומה לא, ההנחה הכללית שלנו שמי שגולש באינטרנט הכי מסונן שיש נחשף לחומרים יותר גרועים משאלות הלכתיות באבן העזר, לכן גם אם לפעמים יש דברים כאלו שמתפרסמים ככל שנראה שיש בזה תועלת, אינני חושב שיש בזה בעיה..