שם לבית הכנסת או תרומה של סידורים וחומשים?

שאלה:

שלום לכבוד הרב. האם בקניית שם של בית הכנסת לדוגמא: במאה אלף ש"ח. לעילוי נשמת הנפטר. האם יש נחת רוח גדולה יותר לנפטר שיש בית כנסת כביכול על שמו, מאשר לתרום 1000 ש"ח וסידורים וחומשים לעילוי נשמתו בפחות כסף? במילים אחרות: האם סכום הכסף משפיע על העלאת נשמתו, ומה נותן קניית שם לבית הכנסת הן לנפטר והן לתורם

תשובה:

מועדים לשמחה,

זה ברור שעזרה לקיום מצוות כמה שיותר זה הדבר הכי טוב עבור הנפטר כאשר זאת לעילוי נשמתו. לכן, שם לבית הכנסת כשלעצמו אינו עומד אפילו מול סידר או חומש אחד כאשר זקוקים לזה! אלא שבדרך כלל השם לבית הכנסת ניתן לתרומה מכובדת שעם התרומה עצמה נעשים מעשים טובים ומצוות רבות, לכן תמיד זה יהיה המדד.

בהצלחה