לקיחת ערבות מרחבי העיר

שאלה:

שאלה דחופה

קניתי ערבות סגורות בניילון אבל הן לא איכותיות מייד שקושרים כבר נתלשים כמה עלים וגם ככה כבר לא היו עם הרבה עלים.

אני גר בעיר בצפון ויש מספר נחלים בתוך העיר ולידם עצי ערבה
האם מותר לקחת מספר ענפים בשביל ד המינים?
אני לא חושב שהרשויות מקפידות על כך ממש כי הרבה לוקחים
אם אפשר הסבר קצר על כך
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקצוץ עצים ששייכים לקק"ל או לרשויות המקומיות משום גזל. אבל אם מדובר בענפים קטנים [שתי ערבות] שלא מקפידים עליהם – מותר.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן רנט מבואר שדבר שאין מקפידים מותר לקחת. ולפ"ז ל מותר קצוץ ערבות מעץ בגדות נחל כשנראה שאין הקפדה בדבר.