לחם משנה חלב חסרה

שאלה:

שלום וברכה,
אשתי אפתה חלות לכבוד החג ונייר האפייה נדבק לחלות בצורה שהיה צריך לגלח קצת מהחלה עצמה, האם זה חשוב לחם משנה,
מענין לענין באותו ענין, האם בימי חוהמ צריך להקפיד על לחם משנה, כל השנים נהגתי כך אך איני יודע מה המקור אם ניתן להראות מקום….
תודה רבה וחג שמח

תשובה:

אם נחסרה אין לקחת ללחם משנה אלא תאכלו מהן אחר כך, אבל אם יש חשש צער לאשה ועוגמת נפש, תברך עליהן. אם זה לא נחסר רק ניכר שהיה דבוק, זה בסדר.

ראה חזון עובדיה שבת ב עמ' קעו.