לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם תפילה נחשבת הפסק באמצע אכילה או שתיה?

שאלה:

אם בירכתי שהכל (וכיוונתי גם על המים אחרי התפילה, ונשארתי באותו חדר עם אותה כוס), ואז התפללתי שחרית. האם צריך לברך שהכל אחר כך שוב?

תשובה:

לא צריך לברך שוב, כיון שלא הסחת דעת, ראה שו”ע סי’ קעח סעי’ ו ומשנה ברורה שם, ועל כך שדין זה אינו רק בסעודת פת אלא גם בשאר מאכלים, ראה כף החיים שם ס”ק לח.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שם אני חושב שכיון שיש איסור ספציפי על השתיה לא רק בדרך אגב מחמת התפילה אלא יש איסור אכילה ושתיה לפני קידוש ודאי יש היסח הדעת, מה גם שהתפילה ארוכה ומסיחה דעת.