שם ה' בספרים של גוים

שאלה:

שלום רב.
האם כשמוזכר שם בספרים של גוים יש בו משום קדושה? האם זה בעיה לקרוא ספר כזה במקומות מטונפים? האם זה משנה אם זה ספר של מוסלמים?
בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב

שם שנכתב על ידי דפוס דינו כשם לכל דבר ואסור למוחקו, ויש שהחמירו בזה אפילו בשם שנכתב על ידי גוי ושלא לכוונת קדושה, ראה כאן בהרחבה שנחלקו בענין זה הדעות, וכפי שאסור למחוק כך אסור לנהוג בו בזיון. מלבד זאת, עלולים להכשל בהרהור של דברי קדושה בבית הכסא, שזה עצמו אסור בלא קשר לקדושת השם עצמו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אפשר לשים ספר כזה בשקית ולזרוק לאשפה (כמו שעושים עם ירקות שמיטה)? אם לא – מה לעשות איתו אם אני לא רוצה לשמור אותו ולא רוצה להעביר אותו לאחרים?