יום פרישה

שאלה:

שלום הרב.
אני לא מצליח לחשבן את הימים אם הרב יוכל לעזור לי אני אשמח.
אשתי קבלה מחזור בשבת בבוקר טז' אלול תש"פ זה מחזור ראשון מאז הלידה אני יודע שצריך להיות יום פרישה עכשיו אבל הסתבכתי ואני לא מצליח לחשבן.
אם הרב יוכל גם לכתוב לי מה האיסורים ביום פרישה?

תשובה:

כיון שזה מחזור ראשון, יש לכם רק יום החודש ועונה בינונית: יום החודש הוא ט"ז תשרי, באותה עונה בה היא ראתה [ורבים בעיקר מבני אשכנז מקפידים להמנע גם בעונה הקודמת לה, עונת אור זרוע, כלומר שאם ראתה בליל ט"ז אז גם יום ט"ו אסור, אבל ליל ט"ו מותר וכו'. ועונה בינונית היא יום השלושים כולל יום הראייה, ושוב באותה עונה בה ראתה, ובזה נהגו להחמיר כל היממה ולא רק באותה עונה, וכחומרת הכרתי ופלתי. קח לוח שנה וספור שלושים מט"ז אלול כולל ט"ז אלול. יש שנהגו גם כחומרת החוות דעת לאסור גם את יום השלושים ואחד, כל אחד יעשה בזה כהוראת רבותיו.

חג שמח.