פתיחת עריסה בשבת

שאלה:

האם מותר כשהדיקט נפרד מגוף העריסה, מה הדין שפותח לתקופה ארוכה, ומה הדין כשפותח רק לשבת

תשובה:

כיון שהעריסה עצמה היא גוף אחד, והדיקט רק מונח עליה, אין איסור לפתוח בשבת, כי החלק שבו נעשה הידוק הוא גוף אחד כל הזמן, וכמו שהתיר בשמירת שבת כהלכתה פרק כד סעי' כד פתיחת לול בשבת, בשונה ממיטת תינוק שאסר מחמת שעשויה חלקים חלקים, אבל אסור לשנות את גובה הדיקט על ידי קביעת הפינים במקום אחר ופירוקם ממקומן הקודם.