השבת אבידה במשקפיים

שאלה:

מצאתי לפני כמה חודשים משקפי ראיה בקופסה. תליתי מודעה במקום שבו מצאתי [על ספסל בתחנת אוטובוס] והיא היתה תלויה במשך תקופה שם ואף אחד לא פנה אלי. מה אני צריך לעשות עם המשקפיים? ובכלל האם היה נכון יותר פשוט להשאיר את המשקפיים שם בתקווה שהמאבד יחזור ויקח אותם?

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שספסל בתחנת אוטובוס הרי זה מקום שאינו משתמר כלל, ולכן יש לך לקחת ולתלות מודעה במקום כדי שאם המאבד יגיע יראה את המודעה.

אחרי שפרסמת ולא הגיע המאבד, אם אין בזה סימן אתה יכול לעשות בו כרצונך. ואם יש בזה סימן אתה יכול לרשום את ערך המציאה במקום שמור, ואז תוכל לעשות במשקפיים כרצונך.

יש להסתפק האם המספר במשקפיים נחשב סימן.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רסז סעיף כא.