הקדמת קריאת התורה לפני שחרית

שאלה:

שלום,
ב"ה אנחנו מתפללים וותיקין, תמיד, שבת חול וחגים.
רציתי לשאול האם נתן יהיה עקב החום, והתפילה בחוץ, להקדים את הקריאה בתורה ללפני שחרית, ואז להתפלל שחרית ומוסף של שבת ביחד.
אשמח למקורות, תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה, כיון שסדר הדברים הוא שקודם מתפללים ואחר כך קוראים בתורה ויש לזה גם טעמים על פי סוד, אין לצאת ידי חובה בקריאת התורה ששומע לפני שמתפלל תפילת שחרית אלא ישמע את הקריאה במנין שלו. אמנם אם אין ברירה וחם מאוד וזמני קורונה… או שאותו אדם חייב אחר כך ללכת לאיזה מקום ולא יוכל לשמוע שוב קריאת התורה במנין שבו התפלל שחרית, יכול לשמוע קריאת התורה גם לפני התפילה. [ועי' במקורות מס' משמרת שלום שמ"מ יש לקרוא לאחר התפילה מתוך חומש בכדי שלא להפך את הצינורות, הבאתי דבריו]

מקורות:

עי' בספר משמרת שלום סי' יג ס"ק ב. וכתב שם בגוף הדברים "ואפשר אפילו אם שמע קריאת התורה קודם תפילה מכל מקום יקרא אחר שמונה עשרה מתוך החומש", ובסעיף קטן ב' כתב על זה: דהוא כמו שאמר המגיד להרב בית יוסף שלא ידלג ויאמר אחר התפילה שמהפך הצינורות אם כן נראה דהוא הדין קריאת התורה דשייך דוקא אחרי שמונה עשרה