שימוש בזכות לאופיס של אדם אחר

שאלה:

שלום הרב!
א. חבר שלומד במוסד אקדמי קיבל זכות לשימוש באופיס עם אופציה להתקין אותו על חמישה מחשבים. הוא אינו צריך להשתמש בזכות זו. האם מותר לי להשתמש בזכות זו במקומו?
ב. האם יש הבדל בין שימוש בזכות הנ"ל של החבר לבין שימוש בזכות דומה שיש לאמא שלי ממשרד החינוך (אני רווק וסמוך על שולחן הורי, אך יש לי מחשב פרטי ורוב הזמן איני נמצא בבית אלא בישיבה)?
ג. במידה ויש הבדל, ומותר להשתמש בזכות של אמא ואסור בשל החבר, אם כבר התקנתי את האופיס של החבר, האם יש עלי להחליף לאופיס של אמא, או שמא אפשר כבר להישאר עם האופיס של החבר (מאחר שבכל אופן לא אצטרך לקנות אופיס אחר)?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם החבר שלך קיבל זכות להשתמש באופיס והוא לא משתמש בזכות הזו, מותר לו להעביר לך את הזכות. ודינו ככל זכות ממונית שמותר להעבירה, אא"כ הותנה שלא להעביר.

להשתמש בזכות של אמא שלך אסור כיון שהיא משתמש בזכות ולא מעבירה לך את הזכות שלה. ואם הייתה קונה את התכנה מותר לה להעביר לכל בני הבית, אבל במקרה שלך היא לא רכשה זכות אלא עובדת בתכנה של העבודה שמיועדת רק לה.

בהצלחה.