מה עושים כדי לשמור על הרוחניות?

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
לפני כ7 שנים התחזקתי, נכנסתי לישיבה לאחר שנה והצלחתי במשך כ4 שנים אחרי לשמור על כך. הבעיה היא, שאחרי שנה וחצי מהכניסה לישיבה (בגיל 19 וחצי, כיום בן 24) התחילו לי חרדות. השאלה שלי היא – איך אפשר להתחזק עם החרדות האלו? קשה לי מאוד איתם, אני כותב קצת בצער, גם מכיון שהצלחתי עם כל החרדות להשאר בישיבה במשך 4 שנים אך לאחר מכן הם החמירו. וכיום, אני כמה חודשים מתחזק וכמה חודשים עוזב הכל וחוזר.. איך אפשר לעשות להשאר חזק ברוחניות ולא ליפול? (ואני עושה טיפולים לחרדות) הבעיה היא שהחרדות מונעות ממני הרבה, מה עושים איך מתחזקים ונשארים בעליה? קשה לי ללכת לשיעורים ולרבנים וכו' ובכלל המצב לא פשוט, מה אפשר לעשות? תודה רבה לכבוד הרב וערב טוב.

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי לייעץ לך כיון שאין לנו היכרות קרובה, ואני לא בדיוק מכיר את הנתונים, כדאי לך מאוד להיות בקשר עם רבני הישיבה שידריכו אותך ויכוונו אותך, והדרך להחזיק חזק היא תמיד להיות בחרה טובה, לכן גם כאשר אתה לא יכול להיות בישיבה תשמור על קשר עם החברים שם, תבקר שם, ותעשה כל מאמץ ללכת לשיעורים ולבית הכנסת.

ברכה והצלחה ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

תגובה 1