הזקתי מעט את הסטנדר

שאלה:

שלום וברכה!
אני לומד בישיבה והשתמשתי באחד מן הסטנדרים של הישיבה, ועל מנת להגביהו תקעתי את רגליו בחריצים של הספסל שמולו, ומאחר שהרגליים שלו היו חלשות, חלק קטן מהרגל של הסטנדר (שכבר היה חצי שבור) נשבר קצת יותר. זהו שימוש לסטנדר יחסית מקובל בישיבה שלנו ואני בטוח במעט האחוזים שאם אודיע לכך לאחראים הם יאמרו לי שאני לא צריך לשלם, מה גם שהנזק הוא שולי וניתן להשתמש בסטנדר כמעט באותה צורה בה השתמשו בה לפני הנזק, האם עליי בכל זאת להודיע להם? למרות שאני בטוח שהם ימחלו לי?

תשובה:

שלום וברכה,

מזיק צריך לשלם את הוצאות התיקון, ולפעמים צריך לשלם ירידת ערך. ולכן אם הנזק של לסטנדר שכבר היה שבור, אם לא הרבה את הוצאות התיקון ולא הוריד את ערך הסטנדר, אין חובת תשלומים. אם הנזק ניזוק על ידך משמעותית, ועתה גדלה הוצאות התיקון, או שהוריד את הערך של הסטנדר יותר, חייב לשלם.

העובדה שוודאי ימחלו לא מועיל אם לא מחלו בפועל.

בהצלחה.