סוכות בקורונה

שאלה:

שלום,
אשמח אם הרב יוכל להתייחס לסוגייה המורכבת של ימינו, של האנשים בבידוד בביתם כאשר אין שום גישה לסוכה בסוכות.
האם לא יאכלו פת כזית בתקופת החג וחוה"מ?
האם אפשר לצאת לידי חובת נטילת לולב בבית?
ועל כל פנים אם ישנן מצוות שניתן לעשות בבית אשמח אם הרב יציין.
תודה רבה.

תשובה:

אין אדם שלא יכול לבנות סוכה! גם מי שאין לו סוכה בבית יכול לבנות בחנייה למטה ליד הבית וכדומה, או ללכת לסוכת בית הכנסת כאשר היא ריקה, או לבקש משכן שכאשר הסוכה בביתו ריקה יוכל לאכול שם, אין היתר לאכול פת חוץ לסוכה. מצות ארבעת המינים ודאי ניתן לקיים בבית ללא חשש.

חג שמח ובשורות טוובת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה אולי הרב לא הבין כוונתי.
    בידוד משמע לא יכול לצאת מפתח הבית לא לחניה ולא חצי מטר מפתח ביתי.
    מה במקרה כזה?
    תודה רבה.

  2. שוב מחילה מכבודו של הרב אך על מנת שלא להטעות את הציבור;
    אסור למי שבבידוד לצאת מהבית לתקופת הזמן שהוגדר לו וזה ע"פ הנחית משרד הבריאות. וזה בוודאי לא מתיישב אם מה שכבודו ציין בדבריו.

  3. אני מסכים איתך לגמרי, אבל ככל שמדובר באפשרות היחידה שלו לקיים מצות סוכה ובודקים בשבילו שכל הדרך מהבית לסוכה לא יהיה אדם, אין לבטל מצות סוכה.