סוכה

שאלה:

יש לי סוכה מברזלים אין דפנות סגורות כלל
אבל יש לי מב' צדדים כותל אבן אך הדפנות של הברזל לא צמודות לכותל אלא מרחק של טפח וחצי האם אפשר להשתמש בכותל כדופן לסוכה
הסכך עומד על הברזלים של הסוכה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהמרחק הוא רק טפח וחצי אפשרי להשתמש, וכדי לחוש לדעת הפוסקים שלא עושים לבוד בכל דפנות הסוכה תעשה לכתחילה גם בד מתוח היטב אם יש לך. את הסכך אל תניח על הברזל עצמו, כי לכתחילה חוששים לדין מעמיד על דבר המקבל טומאה שאינו כשר למצוה, אלא תניח קרשים בכיוון ההפוך מהמסגרת ועליהם את הסכך.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על המענה
    אך שכחתי עוד פרט
    דופן אחת שהיא מגדר סורגים שתי וערב לא מגיע עד גובה הסכך וצריך גוד אסיק האם זה מועיל ביחד עם בלבוד בכדי שיהי' סמוך לסכך שעל הסוכת ברזל