החזר כספי בפעוטון שהושבת בגלל המטפלת

שאלה:

הורים משלמים גלובלי למטפלת על ילדם.
יום אחד הבן של המטפלת היה חולה.
ומחמת כן הילד (שהוריו שמים אותו אצל הבייביסטר) לא הגיע לגן מכיוון שיש ילד חולה בבית.
איך מחזירים להם את הכסף על היום הזה?
איך מחשבים את החודש? ישנם באמצע ימי חגים. ימי שישי לא עובדים בגן הזה.
לוקחים את הסכום הגדול ולכמה מחלקים אותו?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הושבת הגן מחמת המטפלת, המטפלת צריכה להחזיר את הכסף להורים בימים שהגן לא פעל. אם הגן לא פועל בימי שישי, יש כ22 ימי עבודה בחודש, מחלקים את התשלום החודשי ב22 ולהחזיר לפי הימים שהושבת.

בהצלחה.

מקורות:

עיין ברמ"א סימן שלג סעיף ה גבי מלמד שחלה שאין משלם לו על ימי החולי. והרמ"א הביא י"א שאם הקדים לו את שכרו אין חייב להחזיר לו. אולם הש"ך ס"ק כה והגר"א חולקים וסוברים שגם אם הקדים לו מעותיו חייב להחזיר. וכ"פ בערוך השלחן שם סעיף כו ולכן יש להחזיר את הכסף כפי דעת הש"ך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה.
    ויישר כח שגם בימים כאלו עמוסים לפני החג וגם מספר השאלות באתר כנראה גדול, בכל זאת הינכם עונים בהקדם האפשרי.
    שזכות זו תעמוד לכם לכל הישועות.