דופן הסוכה מונחת על מושב השיש במרפסת

שאלה:

שלום וברכה.
ראיתי שיש מחמירים במושב שיש(מוזאיקה) שמצוי במרפסות כשרוחבו יותר מג"ט וגם גבוה מג"ט שאז המחיצה שעולה בקצה לכל אורך המושב כאילו אינה מתייחסת לסוכה, איך אפשר לתקן זאת ? האם לשים קרש לכל אורך המושב (עכ"פ 7 טפחים) שימעט ברוחבו יועיל ?כמה מינימום צריך להיות גובה הקרש הזה שממעט ?
תודה

תשובה:

מסתבר שאם יהיה קרש כזה שמשלים עד גובה עשרה טפחים זה יועיל, אבל למעשה אין לחוש לכך ואם השיש אינו גבוה עשרה טפחים ורחב שלושה השטח הזה הוא חלק מהסוכה.

מקורות:

בשו"ת דבר שמואל, הובא בשערי תשובה סי' תרלד, כתב שאם יש דופן עשרה טפחים מעלה מעקה מקום המעקה מצטרף להשלים לשיעור שבעה טפחים, אולם יש שחלקו על דבריו ראה תוספת ביכורים שם ס"ק ו, וראה מקראי קודש סוכות ח"א סי' ג שטען שיש בזה מחלוקת ראשונים.

אמנם כתבו הרבה אחרונים, שכל המחמירים החמירו בזה רק במקרה שהמעקה גבוה עשרה טפחים, אבל אם אינו גבוה עשרה אף שהוא גבוה שלושה הכל מודים שזה מצטרף, ראה ס' הסוכה מילואים לפרק ה' בשם הגרש"ז אויערבך, ובשבט הלוי ח"ח סי' קמה [ויש שהחמירו כאשר אין לפחות ששה טפחים למטה].

הצטרף לדיון

תגובה 1