בית ספר שפותח כיתה שיש חולה קורונה

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

אמא שאמר שסגרו כתה בתה משום שילדה קיבלה בדיקה שמאמת שיש לה קורונה, ועכשיו רוצים הנהלה לפתוח הכיתה שוב עודנה חולה בוירוס ולהחזיר את כל הילדות כרגיל מפני שהילדה זאת אין לה סינטמה.

תמהתי מאוד כששמעתי זה שהרי אף שליחדה ב"ה אין לה סינטמה היא יכולה להעביר המחלה לשאר כיתה ומדוע לחץ לפתוח? ומה שסופר שלא עבר מספיק זמן לומר שיש לנוח שהתפרא ולא שואל זה למעשה שלא שאלו לי מה לעשות, אבל האם אמא כזו אם תשאל אותם שעודנה הילדה חולה רוצים לפתוח מדוע? ואם יאמרו שכן, האם יש לה רשות למסור אותם למדינה? או יש לנסות לשאול רב לנסות לשכנע אותם להישאר סגור?

לא דן לכף חובה ולא שמעתי פרטי המעשה, אבל מ"מ לא מבין מדוע אנשים לוקחים סיכוי עם הוירוס, יש שאינם לובשים מסיכה כלל. ואחרי שהתחיל שוב פעם לרבות החולים יש כמה בני אדם שאינם לובשים בבית הכנסת וכו'.

אני מתפלל לה' שתבוא הגאולה, הדבר מאוד קשה לי להבין וחלילה לדון סתם יהודי לכף חובה, אבל קשה מאוד להבין מה הקושי לשמור על בריאות ולמנוע משום סיכוי סכנה.

בריאות הגוף והנשמה וחיים ארוכים לכולם

תשובה:

יש לפנות לרב המקומי שישפעיל את השפעתו ויברר את הפרטים, אני מניח שלאחר בירור הפרטים תשמע דברים חדשים.

בשורות טובות.