חולה ששכח לקח תרופה קודם יום כיפורים

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

חולה שאין בו סכנה אבל שהרופאים אומרים לו אל תעבור יום בלי לקחת התרופה שיכול להכביד לו החולה ושכח לקחת זה ערב יום כיפורים ולקח את זה בלילה בלי מים דהיינו בלע זה סתם ואין שום טעם בכדורים אלא היפך טעם רע האם יש בעיה בזה? מדובר מי שיש לו בעיות הכולסטרול לחץ דם וסוכרת (ללא לקיחה זריקה)

נוסף לשאלה בענין יו"כ, מי שביום כיפור קשה לו לעמוד מפני כאב ראש אדיר האם מותר לו לקחת כדור למנוע הכאב אדיר בודאי בלי מים רק לבלוע סתם ?

ברכה הצלחה ושלום

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהוא חולה שאין בו סכנה מותר לקחת כדורים בשבת וביום כיפור [בלי מים].

חג שמח.