תשלום ועד בית למחסן

שאלה:

שלום וברכה, אני שוכר מחסן בבית משותף, שהכניסה למחסן הוא לא מתוך הבניין, אלא כניסה חיצונית מהרחוב, רחוק מהכניסה הראשית לבניין, אין לי שום שירות מהבניין, לא נקיון ולא חשמל ולא גג עבור דוד שמש, הדבר היחיד שיש לי הוא שירותים וכיור שנכנסים לצנרת הביוב של הבניין, לאחר 4 שנות שכירות בקשו ממני לשלם ועד בית מתחילת השכירות, שאלתי האם מחסן זה חייב בתשלום ועד בית אע"פ שאינו נהנה כלום מהבניין, ואם המחסן חייב בתשלום ועד בית, האם גובה התשלום הוא כמו בדירת מגורים בבניין או פחות?
בברכה ראובן

תשובה:

שלום וברכה,

יח"ד שהכניסה שלהם מחוץ לחדר מדרגות ולא משתמשים בחדר מדרגות ולא נהנים מהניקיון והחשמל במשך כל השנה, אין עליהם חובת תשלומי וועד הבית. אם יש גינות לבית המשותף חייב גם הוא לשלם השתתפות בהוצאות טיפול הגינה. ואם מדובר במחסן ולא בדירה גדולה לא חייבים לשלם תשלום מלא גם על הוצאות הגינון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה