לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ספרים שמונחים במחסן זמן רב

שאלה:

יש לי מחסן עם שכן המשמש לאיחסון קרשי הסוכה
לפני 8 שנים השותף הכניס לשם ספרים של חנות שנסגרה
ביקשתי ממנו שיפנה את הספרים אך לטענתו בעל החנות פשט רגל ולא ניתן להשיג אותו האם אפשר לתרום את הספרים לבתי כנסת.
אציין שהספרים נהרסים המחסן הוא מתחת גרם המדרגות של הבניין…

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך כשותף לפנות את הספרים לכל מקום שתרצה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה מאמר כאן ארוך בנושא של פינוי חפצים במקומות ציבוריים. שם מובא דעתו של האגרות משה באדם שהניח קופסאות אתרוגים ולא בא לקחתם שפסק שם הרב שאסור לפנותם עד שיודיעו. אולם נראה ששם מדובר באדם שיגיע במשך הזמן לפנות. אבל במקרה שלך באדם שפשט רגל ולא יבוא לקחתם, דינו כהלכו בעליהם למדינת הים ואין דעתו לפנות, ומפקיר את רכושו.

כמו כן יש לצרף את דעת הט"ז שמובא שם בתשובה שאם החפצים תופסים את כל המקום ומבטלים את השימוש במחסן, שמותר לפנות מדין 'עביד איניש דינא לנפשיה'.