לשון הרע על מוסדות של גויים

שאלה:

שלום רב.
קראתי באחת התשובות מהמאגר שאין דין לשון הרע על גוי. האם על מוסדות של גוים גם אין איסור? (כי מצוי שבספרי מתח לדוגמה יש לשון הרע על מוסדות של גוים. כגון, האוניברסיטה הזאת היא כך וכך וכדו').
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

האיסור לדבר לשון הרע נאמר רק על ישראל שנכלל בכלל עמיתך, וגוי שאינו בכלל עמיתך אין איסור לדבר עליו לשון הרע. וכמו כן גם על מוסדות של גויים אין איסור לספר לשון הרע.

בהצלחה.