כיבוד הורים / שכר בעולם הזה

שאלה:

שלום כבוד הרב .

מה עושים במידה ואני יושב בחדר ואבא שלי צועק לי מהמטבח .

במידה ואני צועק לו בחזרה –
״מה״ או ״כן אבא״ לדוגמה , האם זה נחשב שלא כיבדתי אותו ?

או לפעמים אמא שלי בחצר וצועקת לי מהחלון ואני גם עונה לה ״מה״ בטון של צעקה ( לא מחוסר כבוד , אלא פשוט שתשמע )

האם זה נחשב כעובר כל מצוות כיבוד אב ואם ?

2. האם בנאדם שעומד בניסיונות מקבל שכר בעולם הזה או אח ורק בעולם הבא ?

תודה

תשובה:

עצם זה שאתה צועק כאשר הצעקה היא של נכונות לסייע ולא של השתמטות או מירמור זה בסדר, אבל בדרך כלל הכן או מה הזה לא עוזרים… אם אמא קוראת לך היא צריכה משהו, אז תבוא….

שכר הכי טוב לקבל בעולם הבא, יפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה… אבל אין ספק שגם בעולם הזה הקב"ה טוב ומטיב איתנו כל הזמן. ויש מצוות שנכתב בפירוש שיש להם שכר גם בעולם הזה: אלו דברים שאדם אוכל פירותיהם בעולם הזה והקרן קיימת לו לעולם הבא… ובניהם כיבוד אב ואם.. אנחנו אומרים זאת כל יום לאחר ברכות התורה.