השבת אבידה למשאיר ברז פתוח

שאלה:

האם אני מחויב לסגור ברז פועל של מישהו אחר, בידוע שלא ירצה שאכבה
[ללא סיבה]

תשובה:

שלום וברכה, אדם שמאבד את ממונו לדעת אין מצווה להשיב לו אבדתו. ולכן אם פותח ברד בידיעה, אין מצווה לסגור לו את הברז.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות אבידה ומציאה סימן רסא סעיף ד

המאבד ממונו לדעת אין נזקקין לו. כיצד, הניח פרתו ברפת שאין לה דלת, ולא קשרה, והלך לו וי"א דרפת לא מקרי אבידה מדעת וחייב להחזירה) (טור). השליך כיסו ברשות הרבים והלך לו, ה"ז איבד ממונו לדעתו, ואף על פי שאסור לרואה דבר זה ליטול לעצמו, אינו זקוק להחזיר, שנאמר: אשר תאבד (דברים כב, ג), פרט למאבד לדעתו. (וי"א דאבידה מדעת הוי הפקר וכל הקודם זכה) (טור).