הורדת סדרה

שאלה:

שלום,
יש לי מנוי בנטפליקס, ואחת הסדרות שאני צופה בה כרגע (בנטפליקס ישראל) נעצרה בעונה החמישית שלה, וידוע לי שיש כבר עוד 2 עונות חדשות לסדרה הזו שיצאו בחו״ל, ושיעלו בעתיד (לא ידוע לי מתי) לנטפליקס ישראל, השאלה שלי היא האם אני יכול להוריד את שתי העונות החדשות, מבלי שזה ייחשב גזל?

הרי במילא אני משלם לנטפליקס עבור הצפייה בסדרה הזו..

ואם, נניח, ואני נתקל בסדרה שאין לי איך לראות בארץ, האם מותר להשתמש בתוכנה שמסווה את המיקום שלי, וגורמת לכל שיראה כאילו שאני בחו״ל, וכך כן אוכל לצפות בסדרות בחו״ל (גם בנטפליקס, ככה שאני עדיין משלם)?

תודה, וגמר חתימה טובה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מנוי לסדרה, ואתה אמור לקבל את הסדרה בהמשך הזמן, אין איסור להוריד את הסדרה, כיון ששילמת עבורה, ואתה רק מקדים את הזמן.

אם אתה מנוי לחברה ובאותו מחיר ואותו מנוי אחר מחו"ל מקבל את הסדרה, מותר לך להוריד כאילו אתה תושב חו"ל. אם מנוי ישראלי לא אמור לקבל את הסדרה, כיון שזה סוג מנוי אחר אסור לך להופיע כתושב חו"ל ולהוריד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה המהירה!

    ואם אני לא מוריד את הסדרה, כלומר מופיע כתושב חו״ל (בעזרת תוכנה חוקית), וצופה בסדרה בנטפליקס?