גביה מיחידות דיור לחצר משותפת

שאלה:

יש הרבה בניינים שיש בינם חצר גדולה שהיתה מוזנחת. וכעת רצו לנקות קצת ולעשות דשא סינטטי וכד'. וגובים סכום שווה מכל דירה. יש גם דירות שחפרו ועשו יחידות דיור וכד'. כמה גובים מהיחידות דיור. יש שרצו לגבות סכום מלא. ויש שאמרו לעשות חצי כפשרה [כי בד"כ יותר קטנות וכד'] ויש שאמר ששמע שמקובל לתלות אם זה מעל 40 מ"ר או מתחת.
מה מקובל לפסוק בזה?

תשובה:

שלום וברכה,

יח"ד קטנות שבבית המשותף אינם חייבים לשלם מחיר מלא כשאר הדיירים, ונהוג שגובים כחצי או כשתי שליש מהתשלום המלא. יח"ד של חדר או חדר וחצי – דינם כיח"ד קטנות.

בהצלחה.

מקורות:

קרה כאן בהרחבה.