תשלום לפעוטון כשהילד לא הגיע כמה ימים

שאלה:

שלום.
יש לנו פעוטון ביתי שבו אישתי שומרת על ילדה אחת בלבד.
הם משלמים לנו חודשי (כולל בחודשים שיש בהם חגים).
הם התחילו להביא את הילדה שלהם ב-1 ל-9 למניין אומות העולם.
במשך החודש הזה הם הביאו את הילדה בתחילה סדיר, אבל היה יום שהילד שלנו היה חולה ולכן הם לא הביאו את הילדה. ועוד יומיים בערך שהאמא עשתה בדיקת קורונה ולכן לא רצתה להביא את הילדה עד שלא יתברר מה קורה עם זה.
חוץ מזה, מיד לאחר ראש השנה ועד עתה הם לא הביאו כלל את הילדה, לטענתם כי רוצים לבודד את ילדם לקראת מפגש סוכות עם סבא וסבתא שכנראה נקראים בקבוצת סיכון. (הימים הללו שלא הביאו מהסיבה הזו הם 6 ימי עבודה).
השאלה איך מתחשבנים?
הם שילמו את הכל בתחילת חודש. ורצינו לדעת שני הצדדים מה הדעת תורה?
יש לציין שבאמצע יש ימי ראש השנה וכיפור. (מיום אחרי ראש השנה הם לא הביאו אותה).
עוד יש לציין שבתקופת הסגר – בייביסטר פרטית יכולה לעבוד.
עוד יש לציין שהאישה הפסיקה לעבודה בעבודתה הרגילה ולכן יכול להיות שכן הסגר השפיעה עליה ואם לא היה סגר למרות דאגתה להריה היתה שולחת את הילדה כי היא חייבת לעבוד. (לא ידוע לי בוודאות שכך היו עושים, אבל אולי זאת נקודת זכות לטובתם).
ב. מה בנוגע לחודש הבא חודש החגים?
ג. אם זה משנה למשהו, אנחנו שני הצדדים ספרדים.

תשובה:

שלום וברכה,

הורי הילד צריכים לשלם עבור כל החודש שעבר, למרות שהיו ימים שלא שלחו מסיבות שלהם.

לגבי חודש הבא אם היה סיכום לשלוח לכל השנה חייבים לשלם תשלום מלא גם על חודש החגים.

בהצלחה.

מקורות:

הפעוטון דינו כשכירות פועלים, וכיון שהפועל נשכר והתחיל במלאכתו, יש לשלם לו עבור כל התקופה שנשכר גם אם הבעה"ב לא סיפק לו עבודה בכל התקופה, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שלה. ולפ"ז הורים שלא שלחו כמה ימים מסיבות אישיות שלהם, חייבים לשלם גם על הימים שמנעו ולא שלחו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם מחמת הקורונה האמא לא עובדת במוסדות חינוך שהמדינה אסרה לעבוד כגון בית ספר? והאבא בבית גם מחמת כן כי יש סגר ואין כולל?

  2. אם יהיה סגר והפעוטונים גם יופסקו, אין חובה להורים לשלם כדין מכת מדינה. ואם הפעוטונים פועלים וההורים לא צריכים את הפעוטון יכולים לבטל מהמשך החודשים כיון שהם אנוסים. אולם במשאלה הנ"ל שההורים לא שלחו מסיבות אישיות וגם מדובר בחלק המחודש לא יכולים לבטל את התשלום.