ראה קרי בליל יו"כ

שאלה:

מי שראה קרי בליל יו"כ. ויתכן מאד שבא מחמת ריבוי המאכל וכן עייפות גדולה. ראיתי בקריינא דאגרתא שמביא שאין מה לדאוג כלל. האם עכ"פ לא ראוי מספק כן לחוש ולעשות כל מה שהביא בקרבן נתנאל מס' יומא מהאר"י בזה. היינו לומר החלקים מתפילת יו"כ ל' יום. וכן פדיון נפש. וכן הביא שם לנדור ללמוד מסכת כדין נודר בעת צרה. האם באמת לנדור ממש או לקבל על עצמו בלנ"ד. והאם אין מקום מספק לחשוש ולעשות עוד דברים שמוזכרים בחיד"א ובכף החיים [כגון משמר פעם בחודש ותענית וכד'].

תשובה:

שלום וברכה

אין מה לדאוג כלל, ואם אתה בכל זאת רוצה לעשות משהו מהחיזוקים הנ"ל, תבחר לך ובלי נדר את הנושא של לימוד מסכת ומעט צדקה, אבל לא תעניות שבזמנינו שירדה חולשה לעולם הן רק מזיקות, ומה שלא חייבים אין צורך לעשות.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. רק רציתי לעדכן שבדקתי עם אחד מבאי ביתו של מרן הגרח"ק, והוא מורה לאברכים (לא יודע בחורים) לומר גם את התפילות מתוך יו"כ כפי הנוסח שתיקן האר"י (מופיע במחזור בית יעקב סדר ליל יום כיפור שער העין סי"ט מה בדיוק לומר). הבנתי שאומר לומר כן לרווחא דמילתא, אבל מורה שאין מה לדאוג, והדאגה היא "עצת היצר" (כלשונו)