מקלחת ביו"ט לבחורי ישיבות

שאלה:

בענין רחיצה ביום טוב פסק השו"ע בסי' תקיא סעיף ב שבמים שהוחמו מעי"ט, מותר לרחוץ כל גופו ודוקא חוץ למרחץ, אבל במרחץ אסור.

ודעת כמה פוסקים שמקלחת פרטית שבבית ל"ח בית מרחץ דלא שייך בזה גזירת הבלנים.

ורציתי לברר בעניין פנימייה של הישיבה שיש שם כמה מקלחות זלי"ז אי חשיב כמרחץ לעניין זה משום דהוה הרבה מקלחות ושל רבים, או"ד כיוון דסו"ס אינו של כל רבים אלא פרטי לבחורי הישיבה המתגוררים יחד אם יש לדונו כבית מרחץ של פרטי ובני הבית מרובים דליכא לגזירה.

תשובה:

לכאורה כיון שההבל שם מרובה וגם הזוהמה מצויה, יש לחשוש יותר שזה נחשב מרחץ. אינני יודע להכריע.