ישבתי על שלט הטלויזיה בשבת

שאלה:

אם התישבתי על הספה בשבת ובטעות ישבתי על השלט הרחוק והדלקתי בטעות את הטלויזיה ונוסף על כך הצרות היא מרעישה מאוד. מה לעשות? האם לכבות אותה? או להשאירה פתוחה?

תשובה:

אין מה לעשות, אסור לכבות… במקרה שזה מרעיש מאוד ומפריע ניתן להביא גוי ולרמוז לו שלא בדרך ציווי שיש כאן רעש… בדבר שאין בו הנאה אלא מנעית צער מותר ליהנות ממעשה שבת של גוי ככל שלא אמרו לו לעשות אלא רק הבין מעצמו.

גמר טוב ושיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

תגובה 1