תרומות מעשרות – ירקות שגדלו בבית

שאלה:

שלום
עגבניות שרי שגדלו אצלנו בעציץ במרפסת. איך צריך לעשר? (כ15 עגבניות)
תודה

תשובה:

שלום וברכה

דבר הגדל בבית וכמו במרפסת מקורה או באדניות שתחת גג החלון ולא בסורג חיצוני, מפרישים בלא ברכה [אומרים את נוסח ההפרשה אבל לא מברכים], ואם גדל תחת כיפת השמים מעשרים בברכה, לכן אין לאכול אפילו עראי לפני שמפרישים כדין, שהרי ראו פני בית.

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראה כאן.

מקורות:

ראה רמב”ם מעשר פ”א ה”י ובראב”ד שם, תרומות פרק ה הל’ טו – טז.