תענית יום כיפור – ניוון שרירים והנשמה

שאלה:

אשה חולה בניוון שרירים ומונשמת, שותה תמיד לשיעורין, והשאלה שזה מאוד קשה להמתין 9 דקות, זה גורם לה חולשה, גם התאבון אצלה בעיתי, ולפעמים ההפסקה חוסרת לה את היכולת את התאבון, האם ניתן להקל מפני הצער לעשות הפסקה קצרה יותר? וכמה לקצר?
תודה רבה וגמר חתימה טובה

תשובה:

לכתחילה ממש אינה צריכה המתין יותר מ4 דק' שזה השיעור העיקרי להלכה של כדי אכילת פרס, אבל אני גם לא בטוח שהיא צריכה רק שיעורין, מי אמר שאינה יכולה לאכול ולשתות רגיל? יש להתייעץ עם הרופא שלה.

בשורות טובות וגמר חתימה טובה.