כמה שאלות בבקשה

שאלה:

שלום כבוד הרב .

1. האם עושים היום קידוש או שיש חובה לעשות משהו אחר ?

2. אפשר ללבוש טלית קטן שהתלכלכה ?

3. אתמול מכרו בבית כנסת כל מיני תפילות כגון : כל נידרי , מנחה , ספר תורה וכו׳ וכו׳ .

אנשים הציעו סכומים של 1000 שקל ומעלה .

רציתי לדעת מה מיוחד כל כך בדברים האלה , כי אני עצמי אף פעם לא קונה ( פשוט לא יודע בשביל מה קונים )

אשמח שתסביר מה המעלה בזה .

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

1. אין היום קידוש, רק מצות אכילה.

2. אין בעיה.

3.קניית הזכויות בימי הדין הם סגולה לעורר רחמי שמים כמו כל צדקה הניתנת בימים אלו. יש שמאוד מחבבים את קניית הוצאת הספרם לכל נדרי שיש אומרים שהיא סגולה לפרנסה.