כאבי שיניים ביום כיפור

שאלה:

שלום וברכה.
לפני כחמישה ימים התחלתי לסבול מכאב נורא בשן טוחנת (לא בינה). נורופן עזר באופן יחסי. למחרת ניגשתי לרופא שאבחן דלקת חריפה מתחת שן שעברה טיפול שורש. הוא אמר שיש לבצע טיפול שורש מחדש, או לעקור את השן, וודאי שעדיף לטפל ולא לעקור, אך כדי לטפל יש ראשית למגר את הדלקת, ולשם כך רשם לי אוגמנטין. אמר שתוך יומיים הכאב יחלוף לגמרי. עברו שלושה ימים והכאב לא רק שלא חלף, הוא גרוע יותר. אני מפחד מאד מנטילת נורופן במשך זמן כה ממושך ומקפיד מאד לא לקחת יותר מ-6 טבליות ליממה למרות הכאבים העזים (משככים אחרים לא משפיעים כלל). ללא משכך, הכאב הוא ברמה של טיפול שיניים ללא הרדמה. כעת, משנוכחתי במוצ"ש שהכאב רק מחמיר, היתה לי הוו"א לגשת עוד לפני יו"כ לעקור את השן, כי אינני רואה כיצד אני צם עם כל התרופות שאצטרך ליטול (את האנטיביוטיקה לכה"פ חובה ליטול על קיבה מלאה, וכן צריך לשתות הרבה). אך אם אגש לעקור את השן, ממילא יש טיפול כאבים ואנטיביוטי תקופת מה לאחמ"כ.
השאלה היא כיצד אעשה מבחינת הצום והתרופות?
תודה מראש וסליחה על האריכות.
בברכת גמר חתימה טובה.

תשובה:

אפשר לקחת את התרופות עם טיפה מים מרים, מים עם זרזיף קטן של מלח וכדומה פחות מ40 מ"ל, לגבי האוגמנטין אם חובה קיבה מלאה ואיך ניתן לדלג על נטילתו, יש להתייעץ עם הרופא, בדרך כלל, אתה לוקח אחד בסעודה מפסקת, ואז אחד על הבוקר עם מעט מים מרים בלי אוכל, ואחר כך שוב במוצאי הצום מיד, ואפילו שזה לא סדר השעות הרגיל זה לא נורא בכלל.

רפואה שלמה.