אשת כהן שאמרה נאנסתי

שאלה:

לאישתי יש רקה עם בעיות נפשיות וכל פעם שהיא במצב נפשי היא רוצה להתגרש ואח"כ כשהיא חוזרת לעצמה היא אומרת שהיא לא רוצה להתגרש ושהיא מאוד האוהבת אבל הפעם שהיא לא הרגישה טוב היא לא היתה בבית וכשהיא חזרה היא אמרה שהיא נאנסה על ידי גוי וזה לא היה כיף אבל היא שמחה כי כך אנחנו חייבים להתגרש כי אני כהן עכשיו אני רוצה לשאול האם אני צריך להאמין לה על אף שאני יודע שהיא במצב נפשי פסיכופטית
או שאני לא צריך להאמין לה אל אף שהיא יודעת לספר מה היה ואיך ואיפה

תשובה:

שלום רב,

לא. אינך צריך להאמין לה וברור שאינך צריך להתגרש אם אינך רוצה.

בסוגיה בנדרים צ,ב מבואר שאישה שאמרה טמאה אני לך – כלומר, אסור אני לך הבעל אינו צריך להאמין לה. וקבעו חז"ל שהיא אינה נאמנת משום שאנו חוששים שמא עיניה נתנה באחר. דהיינו היא רוצה להתגרש ולכן מחפשת דרכים כדי שיגרש אותה. מסיבה זו אינה נאמנת. כלומר, גם אישה רגילה שאין אנו יודעים שהיא מחפשת עילה להתגרש ואין אנו יודעים שיש בה בעיות פסיכופטיות בכל זאת אינה נאמנת לומר טמאה אני לך. כל שכן במקרה דנן שיש לה רקע כזה הן נפשי והן מעשי שכבר כמה פעמים אמרה שהיא רוצה להתגרש, שאינה נאמנת כאשר אומרת טמאה אני לך – אסורה אני לך.